zondag 28 februari 2010

Gemeenteraadsverkiezingen 2010: een verbazing

Het is altijd weer een leuke tijd, de maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen. Opeens zijn politici en de lokale partijen weer zichtbaar. Je kunt ze zelfs op straat tegenkomen! Vanaf de verkiezingen slaat de onzichtbaarheid weer toe. Niet dat de politici daar alleen schuldig aan zijn. Heeft ook wat te maken met desinteresse of onvermogen van de lokale kranten ook daadwerkelijk nieuws over de gemeentepolitiek en achtergronden te brengen. En dat, het mag niet verbazen, heeft weer alles te maken met de matige interesse die de gemiddelde burger heeft voor alle politieke onderwerpen die complexer worden dan thema's als hangjongeren, hondenpoep en verhoging van de gemeentebelastingen. Want dan zijn we opeens wel allemaal thuis.
Op z'n minst een leuke achtergrond te zien hoe de lokale partijen bij mij in de gemeente (Zwijndrecht) opereren in de opmars naar de verkiezingen.

Een verkiezingstijd is natuurlijk niets zonder motto's. Zonder motto zou je als burger onmogelijk kunnen weten waar een partij voor staat. Volop onderscheidend vermogen dus!
Hou je vast, hier komen ze, de onliners uit Zwijndrecht-City:
Eigenlijk zijn de hyperlinks naar een verdere uitwerking van de standpunten overbodig. Ik wist meteen genoeg. Als je gaat nalezen zie je toch verrassende standpunten. Zo is er een partij die - niet gelogen- in één zin het volgende belooft: "een woon-, werk- en leefomgeving die veilig, schoon, toegankelijk en betaalbaar is." Gelukkig doen andere partijen dat ook. Toch aarzelen de partijen niet concreet te worden. Goede fietspaden worden beloofd, eindelijk waardering voor vrijwilligers en last but not least een heuse opknapbeurt voor het Noordpark!

Eigenlijk, als je alles op je in laat werken, zou je op iedere partij willen stemmen. Hartverwarmend, al die mooie dingen voor onze gemeente. We gaan een mooie toekomst tegemoet!

1 opmerking:

  1. In Oude Tonge is een bijzondere partij: lijst 7, zij hebben zelf geen standpunten maar geven af op alles wat is geweest. Wij gaan het anders doen. Wat dan? Dat moet u vertellen. Ah, dan zijn we zo weer anderhalf jaar verder. Bijzonder... Het moedigt mij aan om in ieder geval niet op hun te stemmen maar op een partij die een beetje voorwerk verricht heeft.

    ... Alleen de naam * Lijst 7* zegt eigenlijk al genoeg.... :)

    BeantwoordenVerwijderen