dinsdag 9 februari 2010

Vreemd media-offensief Dirk Scheringa

Dirk Scheringa valt openlijk de DNB aan, die heeft de schuld aan de ondergang. Niet Pieter Lakeman, niet een dubieus verdienmodel, niet de forse onttrekkingen aan DNB. En Frank de Grave en Ed Nijpels? Die krijgen een trap na.

Op dit moment is de commissie Scheltema bezig met het onderzoek naar de ondergang van de DSB Bank. Ook zijn AFM en DNB bezig met een onderzoek naar oud bestuurders en commissarissen van DSB. Deze onderzoeken vinden plaats achter gesloten deuren. Overigens zal de rapportage van de onfhankelijke commissie Scheltema (bestaande uit diverse deskundigen) later dan de geplande deadline in februari verschijnen.

Bijzonder is de actie van Scheringa frontaal de aanval te openen op de toezichthouder DNB. De DNB is verantwoordelijk voor de val van de DSB-bank! Scheringa geeft RTL-Z inzicht in een lijst van zo'n 95 'bewijsstukken.' Bijzonder? Absoluut! De feiten op een rij:

Waar Dirk Scheringa in het artikel van RTL-Z mee komt is 'dat de bank jarenlang is tegenwerkt door de DNB en uiteindelijk de nek om is gedraaid.' Bizar, dat je van selfmade ondernemer zo snel kunt veranderen in een slachtoffer. Een slachtoffer dat als dader alleen DNB kan noemen. Waarom ook niet Pieter Lakeman? Waarom niet jezelf? Wie was verantwoordelijk voor het beleid dat deze vicieuze cirkel in gang heeft gezet?

Opvallend is dat binnen dezelfde dagen als dit bericht ook opeens foto's van stukken lekken die Frank de Grave en Ed Nijpels beschadigen. Frank de Grave? Beetje naïeve man, dact dat DSB de tweede kamer was en wist niet eens dat hij nog in zijn proeftijd zat... Ed Nijpels? Die zou wel even zorg dragen voor die vervelende Tros Radar. Overigens bleven dergelijke uitzendingen gewoon doorgaan.

Kortom , opnieuw een geval van trieste conclusies nog voordat een rapportage verschenen is. Was deze man echt eens een gevierd topondernemer?

1 opmerking: